1. Jak dlouho a jakým způsobem praženou kávu skladujete?
Každá rezervace kávy se připravuje samostatně, aby byla vždy nejvíc čerstvá. Zpracování kávy by mělo být do jednoho měsíce od upražení.
2. Arabika nebo Robusta?
Dva hlavní druhy se liší mnohými vlastnostmi a kvalitou. Např. vlastnostmi půdy, sluncem, deštěm, větrem a škůdci. Arabika je sladká a hořká. Robusta spíše s kyselinkou.
3. Espresso nebo filtr?
Každá z variant přípravy kávy je vhodná. Jak již bylo řečeno, záleží na kvalitě kávy a na její čerstvosti.
4. Budou Vámi nabízené druhy kávy stále ke koupi?
Káva je sezónní komodita, která dozrává v různých časech a na různých místech na světě a to v průběhu celého roku. Její jednotlivé odrůdy jsou na trhu vždy v omezeném množství. Káva z jedné oblasti nemusí být každý rok stejná. Nabídka se mění v návaznosti na druhy kávy nabízené na trhu.
5. Mohu si kávu vyzvednout osobně?
Ano, je to možné si kávu vyzvednout osobně na naší adrese.
6. Obsahuje káva lepek?
Káva sama o sobě lepek neobsahuje a je pro celiaky bezpečná. Hovoříme o kvalitní kávě.
7. Jak mám kávu skladovat?
Káva, která opouští naši pražírnu, je zabalena v uzavíratelných sáčcích zipem, obsahuje ochrannou fólii, která zabezpečí aroma Vaší kávy a ventil pro odpouštění plynů čerstvě pražené kávy. Takto zabalenou kávu, skladovanou v suchu a při pokojové teplotě, lze skladovat i několik měsíců. Pro zachování aroma a chuti čerstvé kávy, doporučujeme rozdělaný sáček spotřebovat do týdne od otevření.